Contact!

Peute Recycling intern transport van diesel naar elektrisch

Kranen en heftrucks Peute Recycling van diesel naar elektrisch

Peute Recycling is gestart met een traject om het interne transport te vervangen en over te gaan van diesel aangedreven naar elektrisch transport. Dit geldt zowel voor kranen als heftrucks. Voordeel is een aanzienlijke besparing op CO2-uitstoot. Peute Recycling gaat voor duurzaamheid.

Ten eerste heeft Peute Recycling haar dieselkraan vervangen door een elektrische kraan. Hiermee is een reductie in CO2-uitstoot van 40% gerealiseerd. De elektrische kraan heeft het sorteringsproces verbeterd waardoor er efficiënter geproduceerd wordt met een hogere kwaliteit. Het gebruik van de nieuwe elektrische kraan scheelt 150 liter diesel per dag tanken (en dus minder CO2-emissie) en de kraan maakt veel minder lawaai.

Besparing heftrucks

Naast de elektrische kraan is er ook een aanvang gemaakt met het vervangen van dieselheftrucks door elektrische heftrucks. Hiermee is nu al een besparing van 29,73% in CO2-uitstoot (per heftruck ten aanzien van een dieselvariant) gerealiseerd. Elke keer wanneer een heftruck uit het intern transportpark aan vervanging toe is, zal dit gebeuren door een elektrisch exemplaar. Peute Recycling gaat voor duurzaamheid. Niet alleen omdat het bedrijf dit zelf belangrijk vindt, maar zeker ook om de werkomgeving voor de medewerkers meer duurzaam en zo schoon mogelijk te krijgen. Of zoals Peute Recycling  het zelf zegt: “Het gaat er niet alleen om wat we doen, maar vooral ook hoe we het doen.”

Neem contact met ons opContact

Volg ons