Contact!

Wethouder Peter Heijkoop opent nieuwe sorteermachine

Wethouder Peter Heijkoop opent nieuwe sorteermachine

DORDRECHT – Hoe komen, nu de economie weer groeit, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer structureel aan het werk? Peute Recycling investeert in innovatie, waardoor ze én de kwaliteit van hun producten verbeteren én nieuwe banen creëren. De gemeente stimuleert deze vorm van ‘sociaal ondernemerschap’ met een bijdrage om de projecten versneld uit te voeren.

Wethouder Peter Heijkoop ging gisteren bij de bedrijven langs: “Sociaal ondernemers zijn heel belangrijk in onze samenleving. Zij laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een waardevolle bijdrage kan leveren aan het arbeidsproces. Ik hoop dat deze prachtige voorbeelden ook andere ondernemers stimuleren om meer mensen een kans op werk te geven.”

Nieuwe sorteermachine
Bij Peute Papierrecycling B.V werd de wethouder ontvangen door een vertegenwoordiging van het personeel, waarvan een belangrijk deel ooit zelf moeite had om aan passend werk te komen. Met de komst van een nieuwe sorteermachine zijn er 12 fte’s bij gekomen. Zij doen het laatste stukje van het sorteerproces handmatig. Hierdoor is de kwaliteit van de producten nog verder verbeterd en kan het bedrijf nog beter voldoen aan (onder meer) de eisen van de Chinese afzetmarkt. QHSE manager Robbie Korn: “Wij bieden iedereen een kans, maar je moet die kans wel zelf grijpen. De bijdrage van de gemeente steunt ons in ons sociaal ondernemerschap. Ik denk dat veel bedrijven wel willen, maar het is een zoektocht hoe je het zo kan vormgeven, dat er een ‘win-win’ situatie ontstaat. Wij hebben die met deze innovatie gevonden.”

Wethouder heijkoop bezoekt Peute Recycling

 

Neem contact met ons opContact

Volg ons